Tandimplantat

Implantat som ersättning för tänder ger dig ökad livskvalitet. Behandlingen ger en permanent och tillförlitlig lösning. Oavsett om du förlorat en, flera eller alla tänder och om det skett nyligen eller för flera år sedan kan tandimplantat ge dig nya fasta tänder.

Vi utför all behandling från operationen av fixturer (skruvar) till att du får dina tänder på plats och kan känna dig trygg med fasta tänder igen. Inför behandling med implantat är planeringen viktig och en omfattande klinisk och röntgenologisk undersökning görs för att kunna bedöma förutsättningarna för en lyckad behandling.

Det är viktigt att käkben och eventuellt andra tänder är hela och fria från infektion innan implantat-behandlingen startar. Om någon annan behandling behöver utföras först kan det innebära att man avvaktar med implantatbehandlingen för att invänta läkning.

Vi är specialiserade inom området och kan ge dig goda råd om hur du skall sköta dina nya fast förankrade tänder efter behandlingen. Det är mycket viktigt att hålla rent kring implantaten, då man annars kan drabbas av inflammationer som i sin tur kan leda till att man faktiskt förlorar sitt implantat.

foreefter